středa 9. září 2020

banánový chlebíček

zhnědlé banány nepatří do koše, ale do banánového chlebíčku - na ten jsou totiž lepší, než žluté... tenhle chlebíček banánový chlebíček s karamelovou polevou je sice super, ale je hodně, tedy myslím opravdu hodně "výživný".
takže jsem dnes udělala trochu odlehčenou verzi a navíc jednoduchou a rychlou... a výsledek je velmi uspokojující :-)

4 menší nebo 3 větší ideálně přezrálé nebo hodně zralé banány
130g měkkého másla, 100g třtinového cukru, 2 velká vejce, 250g hladké mouky, 1 plná lžička prášku do pečiva, 1 plná lžička jedlé sody, lžička mixed spice nebo skořice, 50ml javorového sirupu
50g nasekané hořké čokolády a 50g nahrubo nasekaných vlašských ořechů (nebo jen 100g čokolády)

1. banány rozmačkejte v misce vidličkou na kašičku (pokud pracujete s robotem, není nutné)
2. formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a troubu zapněte na 160 horkovzduch (180 klasika)
3. máslo našlehejte s třtinovým cukrem do pěny, přijdete jedno a pak druhé vejce a ještě chvíli šlehejte
4. přimíchejte rozmačkané banány a znovu prošlehejte (do robota stačí přidat kousky banánu, robot je zpracuje, nemusíte mačkat :-)
5. do mouky vmíchejte prášek do pečiva, sodu a skořici, přidejte ji po částech k našlehané hmotě a důkladně promíchejte
6. nakonce vmíchejte javorový sirup a pokud chcete, tak nasekané ořechy a čokoládu (nebo jen čokoládu)
7. těsto vlijte do vyložené formy, vložte do trouby a pečte cca 60 minut (zkuste špejlí)

Žádné komentáře:

Okomentovat