postup je naprosto stejný, pouze jsem dovnitř i navrch přidala jahody a bylo jich skoro kilo :-)
Dort jsem rozkrojila a spodní část korupusu jsem vydatně pomazala cca polovinou čokoládového krému. Jahody jsem nakrájela na silnější plátky a všechny "prdelky" jsem jednu vedle druhé naskládala na krém. Přiklopila jsem horní půlkou korpusu, ten jsem pomazala druhou polovinou krému a natřela jsem krémem i korpus kolem dokola. No a navrch jsem na krém naskládala nakrájené jahody, nejdřív po obvodu dortu, pěkně jednu vedle druhé, bez mezer. Další řadu jsem skládala tak, aby se jahody překrývaly, jako šupiny. A tak pořád dál, až do středu. Aby to hezky vypadalo, dostrkala jsem ještě plátky jahod do všech mezírek. Pak už jsem jen dort, zlehka překrytý fólií, nechala do rána vychladit v lednici.
A věřte, že kombinace jahod, čokoládového krému a ořechového těsta je bomba!
p.s. pro Teresku a Adél - kvůli vám jsem si to dneska stopla, takže od chvíle, kdy jsem zapnula troubu, abych do ní dala opéct toustový chleba, až do chvíle, kdy jsem cvakla fotku hotového díla, mi to trvalo přesně 3 hodiny! Nepočítám to, že jsem všechny suroviny (hlavně máslo a vajíčka) vyndala o 2 hodiny dříve, aby měly pokojovou teplotu :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat