a výsledek je víc než uspokojující...
postup je stejný jako u ježka: babiččin dort ježek, až do bodu 10 - "vytvarujte" - smíchané suroviny jsou totiž v tu chvíli tak trochu drobenka, která se zpevní právě tvarováním šišky, takže do formy (vyložené papírem) je potřeba těsto hezky upěchovat. a další postup je stejný, peče se 30 minut na 180 (160) stupňů, vychladí se, rozřízne se, namaže se krémem uvnitř, svrchu i kolem dokola.
nejvíc jsem se ale zasekla na zdobení. původní myšlenka byly čokoládové hobliny. i přes názorné video s čínským kuchařem, který vytvářel doslova super hobliny, jsem vytvořila pouze nevzhledné, rychle tajícící ruličky... asi mi prostě chybí mramorová deska a také temperování čokolády je "vyšší dívčí" ... ale byly 2 ráno a já potřebovala dort dodělat. inspiraci jsem hledala na pinterestu a výsledek vidíte :-)
čokoládové kytičky
50g kvalitní hořké čokolády, alobal, zdobící sáček
1. čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nalámanou čokoládu rozehřejte v mističce v pánvi s vodou - voda se nesmí vařit!)
2. připravte si alobal na pevnou rovnou podložku
3. rozpuštěnou čokoládu nalijete do zdobícího sáčku a ustřihnete růžek tak, aby dírka byla jen malinká
4. na alobal nastříkejte libovolné tvary (já jsem vytvořila kytičky) a nechte v chladu ztuhnout (v lednici)
5. čokoládové kytičky (nebo jakékoliv jiné tvary) opatrně podeberte nožem a přesuňte na dort
Žádné komentáře:
Okomentovat