pondělí 23. února 2009

brokolicová polévka s nivou

další polévka, která pochází z Apetitu a je rychlá a moc dobrá:

2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, nasekaný, 3 jarní cibulky, nakrájené najemno, 1 lžíce sušeného nebo 4 lžičky čerstvého tymiánu, 500 g brokolice, 4 hrnky zeleninového vývaru, 100 g nahrubo nastrouhané nivy, sůl a čerstvě mletý pepř

1. v hrnci rozehřeme na středním plameni olej, vložíme česnek a asi minutu opékáme aby olej dostal lehce česnekovou příchuť
3. brokolici rozebereme na růžičky, hlavní košťál oloupeme a nasekáme na drobno, menší košťálky pokrájíme
2. přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nasekaný košťál z brokolice, mícháme a opékáme do změknutí
3. přidáme růžičky brokolice a pokrájené malé košťálky a další minutu opékáme
4. zalijeme horkým vývarem a přidáme tymián, přivedeme k varu, zakryjeme a pět minut necháme vařit na mírném plameni

5. stáhneme hrnec a rozmixujeme dohladka
6. přisypeme nivu, promícháme a necháme prohřát
7. dochutíme pepřem, případně solí 


původ: apetit

2 komentáře:

  1. Zdá se, že máme jen samé větší hrnky než ty, které bude pro příště dobré použít.
    A také, že vegeta rozhodně není wurtzl.
    Ale já na ni měla takovou chuť (skoro přímoúměrnou mému hladu), takže...<3 !
    A navíc jsem s ní warmupla Mirjam, takže udělala double-radost tonigh, jupijou.) děkuji*

    OdpovědětVymazat
  2. už jsi se naučila ovládat hrnky??? wurzl a klare bruhe jsou jen nouzovky (vegetu nechám bez komentáře) - v polévkách najdeš návod na domácí redukovaný zeleninový vývar, který si schováš do mrazáku :-)

    OdpovědětVymazat