pondělí 23. února 2009

polévka z červené čočky

toto je moje oblíbená polévka z červené čočky, která, kromě toho, že je skvělá, je navíc velmi rychlá - do 20 minut ji máte hotovou. červenou čočku mám vždy v zásobě, takže když je potřeba super rychlá, ale teplá večeře, je to jasná volba:

1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrnek červené čočky, malá konzerva krájených rajčat, 4 hrnky zeleninového vývaru, zakysaná smetana, 2 lžičky nakrájené čerstvé nebo 1 lžička sušené bazalky

1. cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme změknout na rozehřátém oleji
2. přidáme hrnek červené čočky, konzervu krájených rajčat a 4 hrnky zeleninového vývaru
3. polévku uvedeme do varu, a necháme zvolna vařit asi 20 minut, jakmile je čočka měkká, je hotovo
4. nakonec už jen přidáme bazalku
5. při podávání do každého přídáme kopeček zakysané smetany

původ: moderní vegetariánská kuchařka


Žádné komentáře:

Okomentovat