pondělí 23. února 2009

rybka na citronech

800 g rybích filetů, 3 velké citróny, čerstvý bobkový list. ale sušený také dobrý, 8 stroužků česneku, 2 hrsti na jemno sekané petrželky, 1,5 dcl olivového oleje, cherry-rajčátka, sůl. Recept je pro 4 osoby, pro dvě osoby stačí 4 stroužky česneku, 1 hrst petrželky a 1 dcl olivového oleje. Rajčátek přiměřeně.
lze použít jakoukoliv rybu, tresku, halibuta nebo okouna nilského, ideálně čerstvé, ale mražené také dobré...
1. citróny nakrájíme na silnější kolečka, poklademe jimi pekáček, na ně položíme bobkové listy a vedle citrónů do volného místa rozložíme cherry-rajčátka.
2. na vrstvu citrónů s bobkovými listy narovnáme rybičky. Pokud máme mraženou rybku, necháme ji povolit, ale jen velmi lehce. Zcela rozmražená by se při pečení úplně rozpadla.
3. petržel najemno nasekáme, česnek prolisujeme a smícháme s celým množstvím oleje. Vzniklou směsí důkladně natřeme všechno, co budeme péci, tj. ryby i rajčátka.

4. pečeme asi 15-20 minut na 200 stupňů.
5. při pečení vznikne moc dobrá omáčka, která je jako stvořená pro namáčení bagety...

původ: mlsná kočka


Žádné komentáře:

Okomentovat