lze použít jakoukoliv rybu, tresku, halibuta nebo okouna nilského, ideálně čerstvé, ale mražené také dobré...
1. citróny nakrájíme na silnější kolečka, poklademe jimi pekáček, na ně položíme bobkové listy a vedle citrónů do volného místa rozložíme cherry-rajčátka.
2. na vrstvu citrónů s bobkovými listy narovnáme rybičky. Pokud máme mraženou rybku, necháme ji povolit, ale jen velmi lehce. Zcela rozmražená by se při pečení úplně rozpadla.
3. petržel najemno nasekáme, česnek prolisujeme a smícháme s celým množstvím oleje. Vzniklou směsí důkladně natřeme všechno, co budeme péci, tj. ryby i rajčátka.
4. pečeme asi 15-20 minut na 200 stupňů.
5. při pečení vznikne moc dobrá omáčka, která je jako stvořená pro namáčení bagety...původ: mlsná kočka
Žádné komentáře:
Okomentovat