další polévka, která pochází z Apetitu a je rychlá a moc dobrá:
2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, nasekaný, 3 jarní cibulky, nakrájené najemno, 1 lžíce sušeného nebo 4 lžičky čerstvého tymiánu, 500 g brokolice, 4 hrnky zeleninového vývaru, 100 g nahrubo nastrouhané nivy, sůl a čerstvě mletý pepř
1. v hrnci rozehřeme na středním plameni olej, vložíme česnek a asi minutu opékáme aby olej dostal lehce česnekovou příchuť
3. brokolici rozebereme na růžičky, hlavní košťál oloupeme a nasekáme na drobno, menší košťálky pokrájíme
2. přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nasekaný košťál z brokolice, mícháme a opékáme do změknutí
3. přidáme růžičky brokolice a pokrájené malé košťálky a další minutu opékáme
4. zalijeme horkým vývarem a přidáme tymián, přivedeme k varu, zakryjeme a pět minut necháme vařit na mírném plameni
5. stáhneme hrnec a rozmixujeme dohladka
6. přisypeme nivu, promícháme a necháme prohřát
7. dochutíme pepřem, případně solí
původ: apetit
Zdá se, že máme jen samé větší hrnky než ty, které bude pro příště dobré použít.
OdpovědětVymazatA také, že vegeta rozhodně není wurtzl.
Ale já na ni měla takovou chuť (skoro přímoúměrnou mému hladu), takže...<3 !
A navíc jsem s ní warmupla Mirjam, takže udělala double-radost tonigh, jupijou.) děkuji*
už jsi se naučila ovládat hrnky??? wurzl a klare bruhe jsou jen nouzovky (vegetu nechám bez komentáře) - v polévkách najdeš návod na domácí redukovaný zeleninový vývar, který si schováš do mrazáku :-)
OdpovědětVymazat