neděle 23. února 2020

Jahodová bublanina

nový příspěvek po dvou letech... hmmm.... už je to tak, tak to ani nebudu komentovat a budu se snažit to trochu napravit  :-)
zima je asi pryč, aniž by vůbec přišla a čeká nás horký rok... tak se určitě hodí recept na super rychlou a hodně dobrou bublaninu, na kterou lze použít v podstatě jakékoliv ovoce a první na řadě budou určitě jahody... já jsem pro začátek použila mražené a bublanina
byla skvělá...

250g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
3 vejce
125g třtinového cukru
125g smetany ke šlehání
125g másla

1. zapněte troubu na 180 stupňů a dejte si rozpustit máslo (když ho rozkrájíte a dáte rozpouštět na nejnižší stupeň, rozpustí se, aniž by stihlo být horké a nemusíte čekat, až vychladne)
2. formu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou a nebo ji vyložte pečícím papírem
3. pokud máte čerstvé jahody (nebo jiné čerstvé ovoce) odstopkujte je, opláchněte a zlehka osušte ubrouskem (větší ovoce - třeba meruňky, nakrájejte na půlky nebo čtvrtky, podle toho, jak jsou velké) a pokud budete používat ovoce mražené, nechte ho zatím v mrazáku a vyndejte ho, až budete mít těsto ve formě
4. odvažte si mouku, promíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli
5. vejce šlehejte s cukrem - hotovo je, když nabydou a zhoustnou
6. pomalinku přilévejte smetanu a zašlehávejte (to už stačí nejnižší rychlost)
7. pak po částech přimíchejte mouku (to už ručně, nebo hnětačem, ale na nejnižší rychlost)
8. a na závěr pomalinku a postupně přilijte rozpuštěné máslo
9. s pomocí stěrky přesuňte těsto do formy a rozetřete ho, plus mínus rovnoměrně, po celé ploše
10. teď už jen rozložte ovoce lehounce ho zatlačte do těsta a vložte na 30 minut do trouby...

Žádné komentáře:

Okomentovat