neděle 22. října 2017

dýňové pyré se šalvějí

velmi rychlé a jednoduché a přitom moc dobré...
pyré jsme podávala jako přílohu k pečenému kuřeti pečené kuře s bylinkami a citronem a kombinace to byla velmi vydařená...

jen pozor - dýně nesaje tekutiny tak dobře jako brambory, tedy spíš skoro vůbec, takže je možná lepší přidat k ní při vaření cca 3 nakrájené brambory...
já jsem přebytečnou tekutinu nechala pár minut odvařit...

jedna střední dýně hokkaido
lžíce másla
1/2 dcl smetany ke šlehání
sůl, pepř
hrst lístků šalvěje

1. dýni omyjte, překrojte napůl, vydlabejte středy a nakrájejte na kostky
2. kostky nasypte do hrnce a zalijte horkou vodou, aby byly pod její hladinou
3. vařte do změknutí (cca 15 minut)
4. pak už jen opatrně slijte vodu a dýni (ideálně v robotu) rozmačkejte a vymíchejte na kaši
5. nakonec vmíchejte smetanu a máslo, osolte, případně opepřete a posypejte nasekanou šalvějí

Žádné komentáře:

Okomentovat