pyré jsme podávala jako přílohu k pečenému kuřeti pečené kuře s bylinkami a citronem a kombinace to byla velmi vydařená...
jen pozor - dýně nesaje tekutiny tak dobře jako brambory, tedy spíš skoro vůbec, takže je možná lepší přidat k ní při vaření cca 3 nakrájené brambory...
já jsem přebytečnou tekutinu nechala pár minut odvařit...
jedna střední dýně hokkaido
lžíce másla
1/2 dcl smetany ke šlehání
sůl, pepř
hrst lístků šalvěje
1. dýni omyjte, překrojte napůl, vydlabejte středy a nakrájejte na kostky
2. kostky nasypte do hrnce a zalijte horkou vodou, aby byly pod její hladinou
3. vařte do změknutí (cca 15 minut)
4. pak už jen opatrně slijte vodu a dýni (ideálně v robotu) rozmačkejte a vymíchejte na kaši
5. nakonec vmíchejte smetanu a máslo, osolte, případně opepřete a posypejte nasekanou šalvějí
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ7Up93L4o9hR7dF6LPR2u_QRK7TK4J919m4b-VG7oF8y2axHeOyWHWouYQfWsAkc2uv3YKKcnjDB_vsNLHpBxq66eXYhLD2Z2px2h9Rm72_QvlJXmo7kHdgaMBhm0nsx8z1ZG8k-LEw/s640/IMG_0068.jpeg)
Žádné komentáře:
Okomentovat