neděle 3. září 2017

ostružinový chlebíček

je sezóna ostružin, ale pravdou je, že já jsem vytáhla ostružiny z mrazáku...
moc jsem nevěděla co s nimi, protože byly obří - do muffinů to například bylo moc..
ale vlastně jsem nakonec udělala v podstatě těsto jako na muffiny a dala ho do formy na chlebíček...
a podařilo se :-)

300g polohrubé mouky
130g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody

50g rozpuštěného másla
150ml mléka
3 lžíce zakysané smetany
2 vejce

ostružiny - cca 1/4 litrový hrnek + pár (8-10) navrch
kousek másla a lžíce polohrubé mouky na vymazání a vysypání

1. suché suroviny smíchejte ve větší míse
2. mokré suroviny smíchejte v menší míse
3. troubu předehřejte na 180 (horkovzduch) stupňů
4. mokré suroviny zlehka vmíchejte do suchých
5. velmi zlehka vmíchejte ostružiny
6. formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou
7. opatrně přesuňte těsto do formy
8. zbylé ostružiny rozložte po povrchu a lehce zamáčkněte do těsta
9. vložte do trouby a pečte cca 45 - 50 minut (po 40 minutách - pokud už je povrch chlebíčku zlatý, přikryjte alobalem)
10. úspěch zaručen :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat