sobota 3. září 2016

borůvkové muffiny

muffinová klasika, na kterou je ideální čas teď, když borůvky rostou, ale když si borůvky zamrazíte, tak i kdykoliv jindy...

připravíme si suroviny dle základního receptu: muffiny základní recept a navíc potřebujeme jen
hrnek borůvek a lžíci hladké mouky navíc...

1. čerstvé borůvky dejte na chvilku (15 minut) do mrazáku, aby byly pevné - při přimíchání do těsta tak zůstanou pěkně vcelku a neobarví těsto nafialovo
2. postupujte podle základního receptu až do bodu 5 (smíchejte suché a mokré suroviny)
3. borůvky nasypte do misky, rychle promíchejte se lžící mouky a opatrně je přimíchejte do těsta
4. a pak zase podle základního receptu - tedy šup do košíčků a do trouby :-)

a jak zamrazit borůvky - ideálně je nasypte v co nejnižší vrstvě do nízké nádoby, která se vám vejde do mrazáku (třeba do skleněné zapékací mísy) - po 20 minutách je protřeste (aby se neslepily) a zopakujte ještě dvakrát (cca za hodinu by měly být borůvky dokonale zmrzlé), pak už je jen přesypte do krabičky nebo kelímku s víčkem..





1 komentář:

  1. Já jsem zkoušela teda banánové muffiny, ale musim uznat, že z borůvek mě to ani nenapadlo, takže plán na dnešek mám jasný :) Děkuji

    OdpovědětVymazat