pondělí 18. ledna 2016

špenátový quiche

"obyčejný" špenátový quiche - špenát, smetana, sýr a vajíčka - základní verze špenátového quiche, který je prostě špenátovo - sýrový, jemný a vynikající...

nejdřív si připravíme korpus: základní recept na korpus


na náplň budeme potřebovat:

450g mražených špenátových listů, 250 g eidamu, 4 lžíce parmezánu (nemusí být), 4 vejce, 250ml smetany ke šlehání, sůl, pepř

výraznější chuti docílíte, když místo eidamu dovnitř a i navrch použijete jen parmezán (stačí vám ho celkem 200g)

a nebo dovnitř nivu (stačí 200g) a parmezán jen navrch...

1. špenát rozmrazíme v pánvi a prohřejeme ho

2. necháme ho okapat a trochu zchladnout na cedníku, jen pár řezy ho na prkénku překrojíme a vrátíme ho do pánve nebo přendáme do větší mísy
3. troubu předehřejeme - horkovzdušnou na 165 stupňu, klasickou na 185 stupňů
5. nastrouháme eidam a parmezán
6. vajíčka rozšleháme metličkou se smetanou, přimícháme eidam, osolíme, případně opepříme
7. smetanovo-sýrovo-vaječnou směs důkladně promícháme se špenátem8. obsah mísy vlijeme do upečeného korpusu
10. na povrchu zasypeme parmezánem
11. pečeme 25 - 30 minut - až zezlátne povrch (pokud by za uvedený čas povrch nezlátnul, stačí na 1-2 minuty zapnout gril)



Žádné komentáře:

Okomentovat