pondělí 18. ledna 2016

quiche s dýní hokkaido, květákem a nivou

další výborná kombinace pro quiche - oranžová hokkaido, bílý květák a modrý sýr...
nivou totiž květák a dýni začarujete do chuti, která dostane i ty, kteří květák a/nebo dýni moc nemusí...

nejdřív si připravíme korpus: základní recept na korpus

na náplň budeme potřebovat:

cca 4 velké růžice květáku, 1 opravdu malá dýně hokkaido, 1/2 většího pórku, 2 malé šalotky, 
200 g nivy, 4 lžíce parmezánu (nemusí být), 4 vejce, 250ml smetany ke šlehání, sůl, pepř

1. dýni nakrájenou na kostičky buď krátce povaříme a nebo upečeme v troubě, růžice květáku povaříme - oboje do spíš do poloměkka než do měkka 
(opět je ideální parní hrnec, pokud máte možnost ho použít, růžice květáku rovnou rozeberte na malé růžičky - květáku i dýni stačí 10 minut) 

2. uvařenou zeleninu necháme okapat a trochu zchladnout na cedníku a vložíme jido větší mísy
3. troubu předehřejeme - horkovzdušnou na 165 stupňu, klasickou na 185 stupňů
4. pórek (bílou část) a šalotku nakrájíme na jemná kolečka
5. nastrouháme nivu a parmezán
6. vajíčka rozšleháme metličkou se smetanou, přimícháme nivu a jen opatrně osolíme, případně opepříme
7. smetanovo-sýrovo-vaječnou směs jemně promícháme se zeleninou8. obsah mísy vlijeme do upečeného korpusu
10. na povrchu zasypeme parmezánem
11. pečeme 25 - 30 minut - až zezlátne povrch (pokud by za uvedený čas povrch nezlátnul, stačí na 1-2 minuty zapnout gril)




Žádné komentáře:

Okomentovat