recept je od pratety Hedviky a peče se u nás skoro 100 let, vážně :-)
těsto:
300g hladké mouky, 75g cukru moučky, 1/4 sáčku prášku do pečiva 4 žloutky, 210g másla
mezi těsto a polevu: rybízová zavařenina
poleva:
4 bílky, 200g moučkového cukru, 200g jemně nasekaných nebo hrubě namletých ořechů, 2 lžíce kvalitního tmavého kakaa, 1/4 lžičky skořice
1. ze všech surovin na těsto zpracujeme těsto
2. těsto zabalíme do folie a necháme hodinu odpočinout v lednici
3. plech vyložíme pečícím papírem
4. těsto rozválíme na placku a rozprostřeme na papír (já si odměřím papír a na něm rozválím těsto, pak těsto vložím na plech a prsty ho doroztáhnu po celé ploše plechu)
5. těsto potřeme tenkou vrstvou rybízového džemu
6. ušleháme pevný sníh z bílků a moučkového cukru
7. do sněhu jemně vmícháme ořechy, kakao a skořici
8. ořechový sníh rozetřeme na těsto potřené džemem
9. troubu rozehřejeme na 180 stupňů
10. vložíme plech do trouby a pečeme, až je sníh na povrchu suchý a okraje těsta růžové - trvá to cca 15 minut
11. necháme vychladnout a ostrým nožem nakrájíme na stejnoměrné kostky cca 3x3 cm (abych řezala rovně, udělám si "pravítko" z párkrát přeloženého alobalu)
Žádné komentáře:
Okomentovat