1 dýně hokkaido (cca 750g), 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, lžíce másla, 1 velký stroužek česneku (nebo 2 menší), 10 listů šalvěje + pár na ozdobu, 250ml smetany ke šlehání, 50g parmezánu, těstoviny
1. troubu předehřejeme na 180 stupňů
2. dýni omyjeme, překrojíme napůl, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky
3. kostičky dýně rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a pokapememe olivovým olejem
4. pečeme doměkka - asi 30 minut
5. mezitím dáme vařit vodu na těstoviny (špagety, fettucine, ale klidně i penne)
6. upečenou dýni rozmixujeme na pyré
7. v hluboké pánvi rozhřejeme lžíci másla, přidáme rozmačkaný stroužek česneku a na proužky nakrájené lístky šalvěje a osmahneme - stačí 3 minuty
8. dáme vařit těstoviny
9. k česneku a šalvěji přilijeme smetanu, přidáme dýňové pyré, promícháme a prohříváme
10. pokud je omáčka příliš hutná, můžeme přidat lžíci až dvě vody z těstovin
11. odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmezán
12. slijeme těstoviny, vložíme je do omáčky, promícháme a posypeme nasekanými lístky šalvěje, případně ještě hoblinkami parmezánu
Žádné komentáře:
Okomentovat