1 hrnek uvařeného bulguru, 3 pořádné svazky hladkolisté petrželky nadrobno nakrájené (asi 2 hrnky), cca 1/2 hrnku nadrobno nakrájené máty peprné, 1 hrnek nadrobno nakrájené cibule šalotky, 1 hrnek nadrobno nakrájených rajčat (oloupaná a zbavená zrníček), 1/2 hrnku olivového oleje, 1/2 hrnku citronové šťávy, sůl a pepř
(takhle je to poměrově správně, já obvykle dávám víc bulguru, tj. 2 hrnky)
1. bulgur uvaříme podle návodu a dáme do větší mísy
3. postupně přimícháme všechny suroviny - petržel, mátu, šalotku a rajčata
3. zalijeme olejem a citronovou šťávu - množství oleje se nebojte, citronovou šťávu přidejte postupně a ochutnejte, s uvedeným množstvím by se vám tabouleh mohl zdát příliš kyselý, ale po promíchání se všechny chutě krásně propojí...
4. k podávání je ideální libanonský chléb
Žádné komentáře:
Okomentovat