sobota 28. listopadu 2009

penne alla siciliana

300 g krátkých těstovin (penne rigate), 3 lžíce olivového oleje, 450 g čerstvých rajčat (nebo jedna plechovka krájených rajčat), 50 g ančoviček, 50 g rozinek, 25 g piniových oříšků, 4 polévkové lžíce passata di pomodoro (tj. rajského protlaku), feferonka, sůl, parmazán na posypání

1. rozinky namočíme na 15 minut do vlažné vody a mezitím spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je a nakrájíme na kostičky
2. na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce olivového oleje, ve kterém osmahneme piniové oříšky, po chvilce přidáme nakrájená rajčata, rozinky (okapané) a nadrobno nakrájené ančovičky, přidáme protlak, a za občasného míchání vaříme 3 – 5 minut
3. podle chuti můžeme přidat nadrobno nakrájenou feferonku a osolit.  
4. těstoviny uvaříme „al dente“, scedíme, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy 
5. na talířích těstoviny přelijeme omáčkou a podáváme se strouhaným parmezánem

Žádné komentáře:

Okomentovat