pondělí 2. listopadu 2009

kuřecí kari s kokosovým mlékem

kuřecí kari, které může být jen lehce pikantní a nebo opravdu ostré - záleží, jak pálivou kari pastu máte (protože každý druh je trochu jiný) a kolik jí přidáte. uvedená lžíce je bezpečné množství u středně pálivé kari pasty:

4 kuřecí prsní řízky, 2 lžíce olivového oleje, 2 balení mražené zeleniny wok chinese, 1 plechovka kokosového mléka nebo smetany, 1 lžíce kurkumy, 1 lžíce kari pasty, 1/4l zeleninového vývaru, pár lístků bazalky

k podávání: rýže nebo rýžové nudle

1. kuřecí maso nakrájíme na kousky a zprudka osmahneme na olivovém oleji.
2. když je maso opečené, přidáme k němu mraženou zeleninu a smažíme ještě 5 minut
3. mezitím smícháme lžíci kurkumy a lžíci kari pasty, přimícháme kokosové mléko a zalijeme horkým zeleninovým vývarem
4. tekutinu vlijeme do pánve s masem a zeleninou a prohřejeme
5. před podáváním přihodíme pár nahrubo natrhaných lístků bazalky
6. ideální přílohou jsou rýžové nudle, případně rýže

Kari je dobré i v zeleninové verzi, zeleninu cca 5 minut smažíme na pánvi, pak přilijeme kurkumou a kari pastou ochucené kokosové mléko s vývarem.


Žádné komentáře:

Okomentovat