neděle 1. listopadu 2009

křupavé chlebíčky

500g pšeničné mouky typu 1050, 300ml vlažné vody, 1 balíček sušeného droždí, 1/2 lžičky soli, 50g medu, 50g másla, 75g rozinek, 75g sekaných vlašských ořechů, 75g sekaných mandlí, mouka na podsypání, olej na vymaštění, mléko na potření

1. ve velké míse promícháme mouku, sůl a droždí. Med rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme do mísy, dále přidáme máslo, ořechy a mandle.
2. hnětačem zpracujeme na hladké těsto, které pak na pomoučněné ploše ještě dalších cca. 10min hněteme rukama, až je vláčné a nelepí se. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 50-60min na teplém místě.
3. do těsta zapracujeme rozinky, znovu prohněteme a zformujeme šišku, o průměru cca 10cm. Ostrým nožem nakrájíme na 1cm široké plátky, které ruku rozplácneme a zformujeme do válečku. Položíme na pomoučněnou plochu spojem dolů a necháme 15 minut kynout.
4. plech pomastíme, nebo vyložíme papírem na pečení, troubu předehřejeme na 200 stupňů.
5. chlebíčky přeneseme na plech, opět spodní stranou dolů, potřeme je mlékem a na spodním roštu trouby pečeme do zlatova 30 - 35min.

původ: Selbstbacke Leicht Gemacht



Žádné komentáře:

Okomentovat