sobota 28. listopadu 2009

bramborové knedlíky

na cca 6 porcí: 900g moučných brambor (typ C), 120g polohrubé mouky, 120g krupice nebo hrubé mouky, 40g másla, 2 lžičky soli, 2 vejce

1. brambory oloupeme, v hrnci je zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka, slijeme je a prolisujeme je lisem nebo přes cedník do mísy
2. mezitím dáme do jiného hrnce vařit vodu na knedlíky, osolíme ji
3. k bramborám rychle přimícháme mouku a krupici
4. přidáme máslo, sůl a vejce
5. a těsto důkladně, ale rychle (aby nezřídlo) zpracujeme rukama a vyválíme z něj šišky o délce asi 20cm a průměru 5cm
6. šišky vložíme do vařící se vody a vaříme je 15-20min
7. opatrně podebereme a vyndáme, a hned nití nakrájíme
8. uvedené množství je cca 6 porcí

původ: apetit


Žádné komentáře:

Okomentovat