proč se tohle jídlo jmenuje pochod grenadýrů, to opravdu nevím. bylo to oblíbené jídlo mého tatínka, a i když to na první pohled vypadá jako podivná kombinace, je to velmi jedlé :-)
1kg brambor, 250g fleků (nebo farfalle nebo jiných, ale spíš placatých, těstovin), 2 lžíce olivového oleje (v originál receptu je lžíce sádla), 3 velké cibule, sůl, pepř
1. oloupané a nakrájené brambory zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka
2. zvlášť uvaříme těstoviny
3. na pánvi rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, a při střední teplotě ji opékáme dozlatova1kg brambor, 250g fleků (nebo farfalle nebo jiných, ale spíš placatých, těstovin), 2 lžíce olivového oleje (v originál receptu je lžíce sádla), 3 velké cibule, sůl, pepř
1. oloupané a nakrájené brambory zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka
2. zvlášť uvaříme těstoviny
3. uvařené brambory i těstoviny slijeme, a smícháme je dohromady v servírovací míse nebo v hrnci
4. zlehka vmícháme osmaženou cibuli a podle chuti dosolíme, případně opepříme
tak jsem právě zjistila, že uhlířina je druhý nejnavštěvovanější recept na Babičce (vedou kynuté knedlíky :-) tak to by mě vážně zajímalo, jestli jste si recept jen přečetli, nebo ho uvařili a jak vám chutnal! přeci jen to je rodinné stříbro :-)
OdpovědětVymazatK.